Луценко розповів, на чиї свідчення спирається ГПУ у «справі Новинського»

Читать на русском
Генеральна прокуратура в розслідування справи олігарха й народного депутата Новинського спирається не лише на свідчення правої руки покійного митрополита Володимира Олександра Драбинка.
Вадим НовинськийФото: УНІАН

Справа щодо тиску екс-президентом Віктором Януковичем на народного депутата й бізнесмена Вадима Новинського, результатом якого стало втручання у справи УПЦ (МП), базується не лише на свідченнях правої руки покійного митрополита Володимира Олександра Драбинка.

Про це телеканалу «112 Україна» розповів генеральний прокурор Юрій Луценко, пише «Слово і Діло».

«Брехнею є те, що усі свідчення у цій справі тримаються лише на показах самого Драбинка. Це неправда. У нас є покази інших людей, які свідчать про роль і Януковича, і Захарченка (Віталій Захарченко, екс-глава МВС – Ред.), і Каряки, і народного депутата Вадима Новинського», – наголосив генпрокурор.

Святий та ще святіший: про «об'єднання» УПЦ КП і УАПЦПро те, як зараз ідуть справи з об'єднанням православних церков в Україні та про відносини між єпархіями пише журналіст Максим Кречетов.

Луценко зазначив, що він розраховує на те, що Верховна Рада дасть згоду на кримінальне переслідування Новинського 15-18 листопада.

«Саме тому я звертаюся до Верховної Ради... Розраховую, що вже наступного тижня відбудеться засідання комітету, а наступного пленарного тижня (15-18 листопада) ми отримаємо рішення, яке уможливить вже кримінальне переслідування народного депутата», – уточнив він.

Нагадаємо, вчора на «Слові і Ділі» був опублікований ексклюзивний матеріал Олександра Драбинка, в якому він розповідає про злочини перед суспільством і Церквою, за які повинен відповісти Новинський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: