МЕРТ домовилося з Німеччиною про гроші на регіональний розвиток та децентралізацію

Читать на русском
На розвиток демократії, громадянського суспільства, державного управління, регіонального розвитку та децентралізацію – 16 млн євро, на впровадження енергоефективності – 36 млн євро.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України домовилося з владою ФРН про надання 72 млн євро допомоги на регіональний розвиток, децентралізацію, впровадження енергоефективності та будівництво житла для переселенців.

Про це йшлося 3-4 листопада в Берліні на українсько-німецьких переговорах, повідомляє прес-служба МЕРТ, передає «Слово і Діло».

«Про що домовилися? До кінця 2016 року Німеччина виділить Україні ще 72 мільйони євро допомоги на розвиток трьох напрямків», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, на розвиток демократії, громадянського суспільства, державного управління, регіонального розвитку та децентралізацію – 16 млн євро, на впровадження енергоефективності – 36 млн євро, на будівництво та реконструкцію житлових приміщень для внутрішньо переміщених осіб – 20 млн євро.

«Розподіл коштів відбуватиметься під керівництвом відповідальних міністерств у рамках визначених протоколом пріоритетних проектів», – уточнили у відомстві.

Як заощадити на опаленні: експерт оцінив ініціативи Кабміну з енергоефективностіПрезидент Центру глобалістики проаналізував доцільність запуску Фонду енергоефективності та розповів, чи варто розраховувати на компенсацію витрат у результаті.

Всього з 2002 року Німеччина надала Україні €500 млн допомоги. Це робить її одним із найбільших донорів України в рамках технічного та фінансового співробітництва.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів України підтримав концепцію Фонду енергоефективності. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду 13 липня.

Цьогоріч Кабмін планував створити Фонд енергоефективності та вивчити запропоновані ефективні технічні рішення для типових багатоповерхівок, а також впровадження системи сертифікації енергоефективності будівель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: