Зубко назвав головні завдання реформи енергоефективності на 2016 рік

Читать на русском
Очільник Мінрегіону Геннадій Зубко розповів, що планується зробити цього року в частині енергоефективності.

Цього року планується створити Фонд енергоефективності та вивчити запропоновані ефективні технічні рішення для типових багатоповерхівок, а також запровадження системи сертифікації енергоефективності будівель.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінрегіону.

За його словами, першим і найголовнішим завданням є створення Фонду енергоефективності, який покаже прозорість його фінансування.

«Модель роботи Фонду дає змогу залучити до фінансування проектів енергоефективності дешеві та довгі кредитні ресурси, донорські та державні фінанси на компенсацію витрат на заходи з енергоефективності, а також зекономлені субсидії на житлово-комунальні послуги. Економія через 3-5 років становитиме близько 1 млрд кубометрів газу на рік. Також буде створений новий ринок енергоефективних заходів динамічною річною ємністю до 1,5 млрд євро», – наголосив Зубко.

Також міністр розповів, що наступним кроком буде розгляд технічних рішень для багатоповерхівок та індивідуальних будинків, які допоможуть підвищити енергоефективність.

Як виконує обіцянки глава Мінрегіону Геннадій Зубко?«Слово і Діло» вирішило перевірити, як віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко виконує свої обіцянки.

«Далі – запропоновані ефективні технічні рішення, типові для багатоповерхівок та рекомендації для індивідуальних будинків, ухвалення закону «Про енергетичну ефективність будівель». Після цього – запровадження системи сертифікації енергоефективності будівель та збільшення кількості будівель із близьким до нульового споживанням енергії. І останнє – закон «Про комерційний облік комунальних послуг, який встановить законодавчі вимоги щодо облаштування вузлів обліку теплової енергії та води», – додав він.

Нагадаємо, раніше Геннадій Зубко презентував функціональну модель Фонду енергоефективності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: