ФРН і Франція озвучили спільне застереження Україні

Читать на русском
Глави МЗС Франції та ФРН із тривогою стежать за тим, як політичні еліти в Києві потопають у чварах і дезавуюють себе, в той час як країна стоїть на межі політичного та економічного краху.
Франк-Вальтер Штайнмайер и Жан-Марк Ейро

Спільне застереження урядів ФРН і Франції на адресу України стосується однозначної прихильності реформам, причому на кону не лише європейська підтримка України.

Про це пише Deutsche Welle, передає «Слово і Діло».

Міністри закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції Жан-Марк Еро вчергове закликали Україну продовжити реформи.

Глави західноєвропейських МЗС із тривогою стежать за тим, як політичні еліти в Києві потопають у чварах і дезавуюють себе, в той час як країна стоїть на межі політичного та економічного краху. «Якщо дипломати абсолютно відкрито висловлюють свою стурбованість долею будь-якої країни, це практично надзвичайна подія. Саме так вони висловили своє занепокоєння», – пише Deutsche Welle.

На їхню думку, політики мають усвідомити свою відповідальність, оскільки держсуверенітет України досі перебуває під загрозою в результаті зовнішньої агресії. Тепер положення поглиблює рукотворну внутрішньополітичну кризу. Безвідповідальні політики – як в опозиції, так і в правлячих фракціях – занурили країну в хаос. Країна практично некерована. Та й на міжнародній арені її сьогодні важко розглядати як партнера.

Європа не хоче дезінтеграції РФ так само, як ніхто не хотів розпаду СРСР – експертУ своїй промові Барак Обама забув відповісти на питання, що робити світові, якщо розвалиться «імперія зла», нашпигована ядерною зброєю.

Олігархи та націоналісти розхитують човен

Відзначається, що політику в Україні досі визначають олігархи, які у зв'язці з політиками вже багато років правлять країною і, за прикладом Росії, створили для себе зони, де не діє закон. Тим часом націоналісти та інші праві сили антидемократичними методами насаджують ідеологію нетерпимості. Вони намагаються зіштовхнути Україну на особливий шлях, який неминуче призведе до ізоляції.

Політична криза різко підірвала репутацію прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та Президента Петра Порошенка. Проте для продовження реформ їм потрібно сформувати стабільну урядову більшість у парламенті.

Сироїд розповіла, чому українські депутати бойкотували форум «Європа-Україна»Заступник голови ВРУ Оксана Сироїд заявила, що через проросійських депутатів Європарламенту українські представники вирішили бойкотувати форум «Європа-Україна».

Дострокові вибори не на часі

Україна не має часу для дострокових виборів до Верховної Ради. Деякі політики педалюють цю тему, переслідуючи мети особистої вигоди. Але вибори загрожують обернутися політичною, економічною та фінансовою катастрофою. Передвиборча боротьба на місяці паралізувала б життя на Україні. Міжнародний валютний фонд, Єврокомісія та країни, що підтримують Україну, мають повне право заморозити субсидії на час політичної плутанини.

Запобігти найгіршому може лише швидке формування нового уряду. Німеччина та Франція готові в цьому допомогти, але діяти повинні самі українці. В іншому разі Росія візьме гору й вікно можливостей для України вкотре закриється надовго.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: