МЗС ФРН намагається додати динаміки українській кризі

Читать на русском
Внутрішньополітичні конфлікти в Україні призвели до нездатності та незацікавленості уряду України в реалізації запланованих реформ. Серйозною перешкодою є й небажання РФ припиняти вогонь на сході України.
Голова МЗС ФРН Франк-Вал`єр Штайнмайер

МЗС Німеччини останнім часом помітно активізувало свої дії з урегулювання конфлікту на Донбасі, що показує, як сильно присутня війна в Україні в зовнішній політиці ФРН.

Про це пише політичний оглядач німецької газети Die Welt Даніель Фрідріх Штурм, повідомляє «Слово і Діло».

Як пише видання, цього понеділка, 29 лютого, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр надав Раді безпеки ООН програму ОБСЄ, в якій Україні відводиться особлива увага. Минулого тижня німецький міністр закордонних справ зі своїм французьким колегою Жаном-Марком Еро їздив до Києва. А вже цього четверга обидва міністри хочуть обговорити в Парижі ситуацію в Україні разом із главами МЗС Росії та України.

Однак політична криза «погіршує і без того критичну ситуацію в Україні й може в близькій перспективі змусити сумніватися в Мінських домовленостях».

Вибори на Донбасі можуть завершитися тим, що бойовики опиняться на Грушевського – експертПолітолог проаналізував заяву міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра про те, що вибори на Донбасі мають відбутися в першій половині 2016 року.

В статті йдеться про те, що внутрішньополітичні конфлікти призвели до нездатності та незацікавленості уряду України в реалізації запланованих реформ. Серйозною перешкодою є й «недостатня готовність Росії до сьогодення та тривалого припинення вогню на сході України». Таким чином, не рухається й реалізація конституційного закону, і закону про особливий статус територій, і закону про амністію.

«Наразі є досить серйозні побоювання щодо того, що перебування в нинішньому становищі може в невіддаленій перспективі призвести до краху Мінських домовленостей, що виллється в нову ескалацію конфлікту або навіть у новий заморожений конфлікт у самому серці Європи», – робить висновок Штурм.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», лише виконання російською стороною Мінських домовленостей є передумовою для зняття санкцій з РФ.

Таку ж заяву зробив і глава МЗС Франції Жан-Марк Еро, зазначивши, що Євросоюз не буде тягнути зі скасуванням раніше запроваджених проти Росії санкцій, але для цього російська влада має виконати Мінські угоди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: