Скандали, кібератаки, «трампізм»: експерт розповів про ризики виборів у США

Читать на русском
Валентин Войтковполітолог

До недавнього часу вибори дійсно були непрогнозовані, але зараз передвиборний процес показав, що в структурі суспільства відбуваються тектонічні зрушення.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Центру стратегічних комунікацій Валентин Войтков, аналізуючи виборчу кампанію в США та можливі ризики під час виборів.

«Проблема насправді в тому, що багато хто просто не може знайти своє місце в новій структурі економіки. Все більше спостерігається розрив між багатими та бідними. Ця проблема властива всьому світу, в результаті політики втрачають довіру, виникає ймовірність появи несистемних гравців, зокрема таких, як Трамп», - позначив відразу політолог.

Трамп абсолютно не системний гравець, якого навіть республіканська партія, мінімум її третя частина не підтримує.

Якщо говорити про можливі результати, то Трамп уже зробив заяву, яка для США просто неймовірна — він не визнає вибори, якщо виграє Клінтон.

«Тому результат, під великим питанням. Можуть бути різні «сюрпризи», пов'язані не тільки з кібератаками, а в цілому з порядком виборів і заявами Трампа», - міркує експерт.

Трамп проти Клінтон: вибори меншого зла в Америці. Оцінка експертаПолітолог проаналізував хід виборів у США та розповів про особливості американського виборчого процесу.

Відносно кібератак, вважає він, Держдеп США, інформаційні служби, вже вжили заходів, зробили заяви, тому навряд чи будуть гучні скандали, хоча певні складнощі будуть.

«За кібератаками стоїть ніщо інше, як бажання РФ витягнути якісь листи, які могли б знизити шанси Клінтон, як небажаного для них кандидата», - підсумував Войтков.

Відзначимо, що кандидат в президенти США Дональд Трамп попередив про загрозу Третьої, ядерної світової війни за участю Росії в разі перемоги його суперниці Хіларі Клінтон на виборах в США.

Вибори в Америці пройдуть 8 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: