Україна та Албанія скасують візи

Читать на русском
Павло Клімкін у п'ятницю відвідає Албанію, де зустрінеться з керівництвом республіки та підпише угоду про взаємне скасування візових вимог.

Сьогодні очільник МЗС України Павло Клімкін відвідає Албанію, де зустрінеться з керівництвом республіки та підпише угоду про взаємне скасування візових вимог.

Про це повідомляє прес-служба МЗС, передає «Слово і Діло».

«4 листопада відбудеться офіційний візит міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Республіки Албанія. В рамках візиту заплановано підписання главами зовнішньополітичних відомств України та Албанії угоди між Кабінетом міністрів України та Радою міністрів Республіки Албанія про взаємне скасування візових вимог», – йдеться в повідомленні.

Очікується, що Клімкін також проведе зустрічі з албанським президентом, головою парламенту, прем'єром і міністром закордонних справ. У вересні український Кабмін схвалив проект угоди з урядом Албанії про взаємне скасування візових вимог. Угоду мають затвердити та підписати голови МЗС обох країн.

Після підписання та затвердження угоди громадяни України зможуть перебувати на території цієї країни без віз протягом терміну, який не перевищує 90 днів, кожні півроку. Зараз в'їзд в Албанію також не вимагає віз, але є ціла низка вимог.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що в Європейському парламенті обіцяють внести до порядку денного питання безвізового режиму з Україною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: