Е-декларації чиновників і реакція Заходу: є гроші – рятуйте країну самі. Оцінка експерта

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Прохання МЗС виглядає як інфантильне бажання отримати чиюсь когось. Це наша країна, наші люди, й вони мають давати оцінки в першу чергу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політтехнолог Тарас Загородний, аналізуючи інформацію про те, що Рада Європи оцінюватиме електронне декларування на прохання МЗС України.

«Проблема не в тому, як оцінять, як відреагують ті кредитори, які нам дають гроші, а в тому, яка реакція буде в тих, хто безпосередньо дає гроші цим кредиторам, – платників податків розвинених країн», – зазначив Загородний.

Після того, як платники податків побачать, які гроші є в української «еліти», а це вже пройшло штормом західною пресою, ймовірність того, що гроші продовжуватимуть давати, знизилася.

«Це раціональне суспільство, тому, власне, вони й живуть заможно. В них буде логічне запитання: чому цих досі ще не посадили за такі доходи, які вони не можуть підтвердити? А посадок у нас не буде, ніхто цим займатися не стане, йде легалізація капіталу. Тому відповідь може бути такою: є гроші – рятуйте свою країну самі, а не за наш рахунок. На цьому вся розмова закінчиться», – міркує політтехнолог.

Храм, квиток у космос і годинник від Святого Миколая: декларації, які здивували УкраїнуГодинник Парасюка від Святого Миколая, квиток у космос Філатова та храм Матвієнка – «Слово і Діло» зібрало найвідоміші декларації українських чиновників.

«Тому всі судомні рухи підпорядковані цій логіці», – констатував експерт.

Однак заспокоює те, що на співпраці з МВФ це може не позначитися, оскільки Фонд працює за іншим принципом.

«МВФ даватиме гроші під конкретні умови. МВФ – це бюрократи. Тому ймовірність того, що вони дадуть гроші, більша», – проаналізував ситуацію Тарас Загородний.

Нагадаємо, вчора в Україні завершився прийом е-декларацій чиновників.

Уже відомо, що за підсумками запуску Президент Петро Порошенко провів дві телефонні розмови з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем і президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: