Луценко розповів, чиї е-декларації перевірять першочергово

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко розповів, чиї електронні декларації перевірятимуть першими.
Юрій Луценко

Генеральна прокуратура України має намір перевірити сплату податків народними депутатами Верховної Ради, які задекларували понад 100 тисяч доларів готівкою.

Про це на брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми будемо аналізувати декларації половини народних депутатів України, які задекларували готівку понад 100 тисяч доларів», – сказав Луценко.

Генпрокурор зазначив, що «перша хвиля перевірки декларацій торкнеться кількох сотень людей: у кого задекларовано понад 100 тисяч доларів готівкою, подарунки більш ніж на 10 тисяч доларів і рахунки в банках більш ніж на 100 тисяч доларів».

За його словами, для цього правоохоронні органи звернуться до Державної фіскальної службі на предмет можливого ухилення від сплати податків, тобто проведуть перевірку на наявність складу злочину за ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів) Кримінального кодексу України.

Генпрокурор також повідомив, що наступним кроком буде аналіз е-декларацій на предмет можливого відмивання грошей, здобутих злочинним шляхом, а також інформації про банківські рахунки декларантів.

Нагадаємо, в Національному агентстві з питань запобігання корупції заявили, що за «жарти» в деклараціях штрафуватимуть. Раніше ми опублікували інфографіку про найцікавіші е-декларації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: