МЗС попросило Раду Європи оцінити е-декларування

Читать на русском
Міністерство іноземних справ України звернулося до Ради Європи за результатами проведення електронного декларування.

Міністерство закордонних справ України звернулося до Ради Європи з проханням оцінити відповідність системи електронного декларування європейським стандартам.

Про це в ефірі телеканалу ICTV повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

За її словами, наступними задекларувати свої доходи до 1 квітня 2017 року мають близько 300 тисяч осіб. Дипломат зазначила, що про цих осіб буде вестися діалог із Радою Європи та Європейською комісією щодо того, наскільки законодавчі зміни до системи декларування дійсно потрібні.

«Ми в діалозі з Європейською комісією продовжуємо оцінювати питання щодо того, наскільки ми досягли балансу між публічним інтересом та правом на приватність, оскільки, на нашу думку, балансу ми не досягли. І ризик того, що це електронне декларування буде поширене ще на додаткову кількість людей, а це в 10 разів більше, ніж зараз, звичайно, не дає нам права зупинятися на тому, що є зараз», – сказала Зеркаль.

Вона додала, що Міністерство закордонних справ звернулося до експертів Ради Європи на предмет відповідності системи е-декларування міжнародним стандартам.

«І ми вже звернулися до Ради Європи з проханням оцінити ... з точки зору захисту персональних даних, наскільки українська система електронного декларування відповідає всім європейським критеріям», – сказала Зеркаль.

Нагадаємо, раніше в Національному агентстві з питань запобігання корупції попередили, що за «жарти» в деклараціях будуть штрафувати. А в Національній раді реформ міркують про запровадження «нульових» декларацій для всіх українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: