Білорусь оприлюднила переговори екіпажу «Бєлавіа» з українською стороною

Читать на русском
Білоруські ЗМІ оприлюднили розшифровку запису переговорів екіпажу літака Бєлавіа з диспетчером аеропорту Київ, який вимагав розвернути літак.

Білоруські ЗМІ оприлюднили розшифровку запису переговорів екіпажу літака «Бєлавіа» з диспетчером аеропорту «Київ», який вимагав розвернути літак.

Про це повідомляє видання «Білорусь сьогодні», передає «Слово і Діло».

У Білорусі опублікували розшифровку запису переговорів екіпажу «Бєлавіа» з українським диспетчером від 21 жовтня 2016 року, яка підтверджує загрози української сторони застосувати бойову авіацію проти білоруського лайнера.

Згідно із записом переговорів, український диспетчер заявив екіпажу «Бєлавіа» про необхідність повернутися до аеропорту вильоту «Київ» і попередив про застосування бойової авіації в разі непокори. Екіпажу повідомили, що інформацію передав «Украероцентр».

Після цього на зв'язок вийшов керівник польотів і повідомив, що розпорядження про повернення літака надійшла від військового керівництва України.

Зазначимо, що влада Білорусі висловила протест в зв'язку з вимогою Києва повернути літак «Київ-Мінськ» авіакомпанії «Бєлавіа» до аеропорту вильоту.

Нагадаємо, раніше в МЗС Білорусі заявили, що Україна погрожувала збити літак «Бєлавіа».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: