Суд зобов'язав російського виробника літаків виплатити винагороду ДП «Антонов»

Читать на русском
Антонов повинен отримати роялті за використання товарного знака при виробництві і реалізації літаків.

Одинадцятий арбітражний апеляційний суд (Самара) не задовольнив скаргу ВАТ «Авіакор – авіаційний завод» (Самара, «Російські машини») на рішення суду нижчої інстанції про стягнення на користь українського ДП «Антонов» роялті в розмірі $2,9 млн.

Роялті мало виплачено за використання товарного знака при виробництві і реалізації літаків, повідомляється в картотеці арбітражних справ, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Залишити без зміни рішення (суду першої інстанції – ред.), а апеляційну скаргу – без задоволення», – йдеться в рішенні суду.

«Авіакор» як і раніше не погоджується з рішенням суду.

«Укрзалізниця» та «Антонов» підписали меморандуми з General ElectricВАТ «Укрзалізниця» та ДП «Антонов» підписали з General Electric меморандум про співпрацю у виробництві та передачі технологій.

«Ми маємо намір домагатися повної компенсації збитків, завданих заводу в результаті неналежного виконання ДП «Антонов» зобов'язань за ліцензійним договором. Найближчим часом компанія оскаржить прийняті судові акти в касаційному порядку», – повідомила прес-секретар «Російських машин» Катерина Панкова.

Як раніше повідомлялося, «Антонов» зніме з себе всю відповідальність за забезпечення безпечної експлуатації російських Ан-124-100 «Руслан» в разі їх виведення з-під нагляду підприємства.

Нагадаємо, що Мінпромторг РФ висловив готовність обговорити з українським держпідприємством «Антонов» покупку ліцензії на виробництво літака Ан-140.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: