У Грузії почалися парламентські вибори

Читать на русском
Сьогодні, 8 жовтня, грузини обирають 150 депутатів до парламенту на чотири роки. У виборах беруть участь 19 партій і 6 передвиборних блоків.
Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 8 жовтня, грузини обирають 150 депутатів до парламенту на чотири роки.

Про це повідомляє телеканал Rustavi2, інформує «Слово і Діло».

Голосування відкрилося о 8:00 за місцевим часом і завершиться на 3645 дільницях о 20:00 (19:00 за київським часом – Ред.).

У Грузії хочуть заборонити проросійську партіюУ передвиборчому кліпі партія Центристи обіцяла російську пенсію, розміщення російських баз у Грузії, скасування візового режиму з РФ та ухвалення закону про подвійне громадянство.

Волевиявлення вважатиметься таким, що відбулося за будь-якої явки виборців, кількість яких, за даними ЦВК, становить 3 млн 513 тис. 884 людини. Громадяни обиратимуть 150 депутатів на чотири роки.

У виборах беруть участь 19 партій і 6 передвиборних блоків. У парламент пройдуть 77 депутатів за пропорційною системою, 73 – за мажоритарною.

Зазначимо, згідно передвиборчого прогнозом, до парламенту Грузії пройдуть дві партії.

Нагадаємо, у вересні Росія провела вибори до Державної думи на окупованих територіях Грузії. У МЗС Грузії заявили, що Росія порушила міжнародне право і незаконно відкрила 21 виборчу дільницю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: