НАБУ перевірятиме е-декларації лише «в окремих випадках»

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро перевірятиме декларації лише після появи інформації про незаконне збагачення декларантів чи подання ними завідомо недостовірних даних.
Артем СитникФото з відкритих джерел

Національне антикорупційне бюро перевірятиме декларації лише після появи інформації про незаконне збагачення декларантів чи подання ними завідомо недостовірних даних.

Про це йдеться у заяві НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з інформацією, перевірка декларацій на предмет незаконного збагачення і внесення до них завідомо недостовірних даних є обов’язком Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

НАБУ долучатиметься до перевірки відомостей в окремих випадках, а саме, за зверненням самого НАЗК, у відповідь на публікації в ЗМІ із висвітлення фактів про незаконне збагачення декларантів чи подання ними завідомо недостовірних даних. Також у разі виявлення відомостей, що можуть свідчити про незаконне збагачення чи внесення завідомо недостовірних даних фігурантами проваджень, які розслідують детективи НАБУ.

НАЗК не продовжуватиме терміни е-декларуванняНаціональне агентство з питань запобігання корупції не ухвалюватиме рішення про продовження термінів декларування, попри технічні проблеми системи.

«Факти, виявлені в ході таких перевірок із боку НАБУ, що свідчитимуть про незаконне збагачення осіб, які не є підслідними Бюро, є підставою для порушення кримінального провадження з боку інших правоохоронних органів», – йдеться у повідомленні.

У НАБУ також звернули увагу на те, що проведення суцільних перевірок даних, що містять електронні декларації покладене на НАЗК.

«Зі свого боку НАБУ готове надати методологічну допомогу НАЗК у роботі з поданими деклараціями», – додали у відомстві.

Нагадаємо, нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм у своїй декларації не вказав ані квартири, ані машини. А ось Дніпропетровський губернатор Валентин Резніченко виявився заможнішим – він має три дорогих автівки, 12 земельних ділянок та 830 тисяч доларів, 65 тисяч євро й 1,5 мільйона гривень готівкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: