Клімкін задекларував зарплату, готівку та недобудований будинок

Читать на русском
Міністр закордонних справ Павло Клімкін заповнив і подав електронну декларацію за 2015 рік, в якій вказав свою зарплату, готівку й недобудований будинок.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін у своїй декларації вказав свою зарплату, готівку та недобудований будинок.

Такі дані містяться в Єдиному державному реєстрі декларацій, передає «Слово і Діло».

Згідно з опублікованим документом, за минулий рік міністру вдалося заробити 74 797 грн, а його дружині Марині Михайленко – 154 128 грн.

Крім того, він задекларував готівкові кошти в розмірі 47 тисяч євро та 41 тисячу доларів, його дружина – 45 тисяч і 60 тисяч відповідно.

Після декларації Гройсмана підвищення «мінімалки» виглядає як вибачення: реакція соцмережРеакція соціальних мереж на рішення українського уряду про підвищення рівня мінімальної зарплати майже вдвічі.

Також міністр закордонних справ вказав у декларації витрати на будинок у смт Козин під Києвом у 192 кв. м. як «об'єкт незавершеного будівництва».

Власником будинку вказана Михайленко Ніна Гаврилівна, об'єкт повністю або частково побудований із матеріалів або за рахунок суб'єкта декларування, або члена його сім'ї, на що в 2015 році витрачено 650 тис. гривень.

У Клімкіна відсутнє нерухоме майно, а дружина є власницею квартири в Києві площею 68,2 кв. м, земельної ділянки в столиці площею 973 кв. м, 1/3 квартири в Києві загальною площею 90,4 кв. м.

Також міністр має автомобіль Skoda Felicia, а його дружина – Volvo S40.

Раніше інформацією про доходи з українцями поділилися спікер Верховної Ради Андрій Парубій та глава українського уряду Володимир Гройсман.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: