Після декларації Гройсмана підвищення «мінімалки» виглядає як вибачення: реакція соцмереж

Читать на русском

Реакція соціальних мереж на рішення українського уряду про підвищення рівня мінімальної зарплати майже вдвічі.
Володимир Гройсман

Користувачі соцмереж неоднозначно сприйняли рішення Кабінету міністрів України про підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень. Хтось сприйняв це позитивно, а інші – вирішили поміркувати про можливі наслідки.

Так, наприклад, колишній заступник голови Державної фіскальної служби Костянтин Лікарчук негативно сприйняв це рішення Кабміну.

«Президент заявив, що при підвищенні мінімальної зарплати до 3200 гривень на місяць бізнес не постраждає, тобто, що податки для бізнесу підвищені не будуть. Прем'єр заявив, що разом із підвищенням мінімальної зарплати буде підвищено прожитковий мінімум – теж до 3200 гривень. Єдиний соціальний внесок розраховується виходячи з прожиткового мінімуму, тобто при збільшенні прожиткового мінімуму це неминуче призведе до збільшення податкового навантаження на бізнес», – зазначив він.

Підтримав Лікарчука й помічник народного депутата Борислава Берези, адвокат Владислав Білоцький. За його словами, разом із підвищенням мінімальної зарплати зростуть штрафи, ціни на ліцензії, судовий збір та податок не нерухомість.

Різко відреагував на такі заяви народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександр Бригинець.

«Жах! Дожили. Читаю коментаторів та експертів: виявляється, Гройсман негідник, тому що вирішив удвічі підвищити «мінімалку» ... Експерти завжди проти, тому що для них не має значення, що робить влада, тому що для них важливо – мочити. Насмішили», – зазначив політик.

Водночас Олег Ляшко вирішив записати таке рішення уряду до своїх досягнень. За його словами, Кабмін «виконав» вимогу фракції «Радикальної партії».

«Наша вимога виконана! Ми вітаємо сьогоднішнє рішення уряду про підвищення вдвічі мінімальної зарплати й встановлення її на рівні 3200 гривень на місяць із 1 січня 2017 року. Саме цього революційного рішення наполегливо вимагала від влади «Радикальна партія» останні півтора року», – заявив депутат.

Користувач Facebook Оксана Онопрієнко зазначила, що нардеп від фракції «Опозиційного блоку» Наталія Королевська, як і Ляшко, вирішила приписати собі це рішення Кабміну.

«Ось вони – «винуватці торжества справедливості». А ви все Гройсман, Гройсман», – написала вона, прикріпивши скріншот із сайту партії.

Інші користувачі соцмереж намагалися пожартувати щодо підвищення мінімальної зарплати. Так, наприклад, колишня журналістка «Еспресо.TV» Юлія Мендель назвала таке рішення Кабміну вибаченнями прем'єр-міністра Володимира Гройсмана за подану ним декларацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: