Розробник системи е-декларацій розповів про спроби зламу

Читать на русском
Директор компанії ТОВ «Міранда», яка розробила систему е-декларування, розповів про спроби злому.

Система електронного декларування була захищеною і в серпні, коли було зроблено понад 300 тисяч спроб зламу системи, але жодна з них не вдалася.

Про це заявив директор компанії розробника е-декларування ТОВ «Міранда» Юрій Новіков, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо 24».

«Система електронного декларування була захищена ще у серпні. У нас є статистика з того часу, як її критикували, було більше 300 тисяч спроб зламу, жодна з них, окрім псевдозламу з нашими народними депутатами, не увінчалася успіхом. Тому про захищеність системи говорити не варто», – зазначив Новіков.

За його словами, критика системи е-декларування носить сугубо політичний характер. Директор «Міранди» додав, що тестування системи було відкритим ще навесні і мало вільний доступ.

«Система була розроблена навесні, і майже всі державні органи могли її тестувати, процес був відкритий, і чому він загальмувався саме в серпні, коли мали приймати рішення, думаю, це все ж більше політичне питання», – заявив він.

Раніше в Національному агентстві з питань запобігання корупції нагадали, до якого числа чекають поданих декларацій. А в Національному антикорупційному бюро заявили про невідповідність е-декларацій з чинним законодавством.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: