«Енергоатом» відключив третій блок Рівненської АЕС від мережі

Читать на русском
Під час ремонту буде проведений капітальний ремонт реактора номер 3 РАЕС із перевантаженням ядерного палива, також буде проведено низку надрегламентних робіт із реконструкції та модернізації.

НАЕК «Енергоатом» вивів третій енергоблок Рівненської АЕС ВВЕР-1000 в ремонт, який триватиме 114 календарних днів.

Про це повідомляє прес-служба НАЕК, передає «Слово і Діло».

«26 жовтня 2016 року о 00:01, відповідно до графіка ремонтів чинних енергоблоків АЕС України та відповідно до узгодженої заявки, енергоблок №3 Рівненської АЕС (ВВЕР-1000) відключено від енергомережі для проведення капітального планово-попереджувального ремонту, розрахованого на 114 календарних днів», – йдеться в повідомленні.

Під час ремонту буде проведений капітальний ремонт реактора з перевантаженням ядерного палива, ремонт обладнання всіх трьох каналів системи безпеки блоку, капітальний ремонт турбоагрегату, середній ремонт турбогенератора ТГ-5 із виведенням ротора, капітальний і поточні ремонти головних циркуляційних насосів, капітальний і середні ремонти парогенераторів, а також капітальний ремонт компенсатора тиску.

На блоці також буде проведено низку надрегламентних робіт із реконструкції та модернізації, спрямованих на підвищення безпеки й продовження терміну експлуатації реактора.

Україна наростить вироблення енергії за рахунок АЕС та відновлюваних джерел – ГройсманУкраїна має намір підвищити енергетичну незалежність за рахунок зростання генерації електроенергії на атомних (АЕС) і гідроелектростанціях (ГЕС, ГАЕС), а також із відновлюваних джерел.

Нагадаємо, що «Енергоатом» проводить підготовчі роботи з продовження терміну експлуатації на 6 з 15 чинних блоків АЕС України.

29 вересня компанія досягла домовленості з Westinghouse Electric про поглиблення партнерства, яке забезпечить передачу технологій та інформації для підвищення безпеки та ефективності АЕС України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: