У НАБУ допускають, що суддя Чаус сам повернеться в Україну

Читать на русском
Директор НАБУ Артем Ситник допускає що суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус, якого спіймали на хабарі в 150 тисяч доларів, може сам повернутися в Україну.
Микола ЧаусФото: Facebook

Суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус, якого спіймали на хабарі в 150 тисяч доларів, може сам повернутися в Україну.

Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«Я не виключаю, що він повернеться. Бути постійно в бігах – це несолодко. Не думаю, що в нього є якісь величезні ресурси для того, щоб тривалий час бути в бігах. Я б не виключав, що він повернеться, хоча є й варіант, що його затримають за процедурою міжнародного розшуку», – розповів Ситник.

Суд дав дозвіл на арешт Чауса – САПСтоличний Солом'янський районний суд дав дозвіл на затримання судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якого спіймали на хабарі в 150 тисяч доларів.

За його словами, зараз готуються документи для початку процедури міжнародного розшуку Чауса.

«Для звернення до Інтерполу необхідно чітко зафіксувати, що людина перебуває за межами України. Ці документи зараз у стадії підготовки, і я не думаю, що це буде тривалий процес», – додав директор НАБУ.

Раніше адвокат Чауса надав НАБУ довідку про те, що суддя перебуває в медустанові в окупованому Криму.

Нагадаємо, 6 вересня Верховна Рада дала добро на арешт судді Чауса.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: