Westinghouse і «Турбоатом» збільшать потужності українських АЕС

Читать на русском
Westinghouse і «Енергоатом» планують розширення програми імпортозаміщення із залученням інших українських заводів.
Азіз Даг, Юрій Недашковський, Віктор Субботін

Westinghouse Electric підписала меморандум про взаєморозуміння з ПАТ «Турбоатом», метою якого є координація та співпраця для збільшення потужності українських АЕС.

Про це пише прес-служба ДП «НАЕК «Енергоатом», повідомляє «Слово і Діло».

У повідомленні наголошується, що йдеться про поступове збільшення потужності реакторів типу ВВЕР-1000 до рівня 110% від номінально встановленої. Харківський «Турбоатом» і Westinghouse Electric (США) оголосили про підтримку «Енергоатома» у впровадженні такого проекту.

«Співпраця з «Турбоатомом» є прекрасним прикладом забезпечення НАЕК «Енергоатом» інноваційними технічними рішеннями з боку Westinghouse», – зазначив віце-президент-керівний директор Westinghouse Азіз Даг.

Таким чином, Westinghouse і «Енергоатом» планують і розширення програми імпортозаміщення із залученням інших українських заводів. «Разом з іншим харківським заводом «Електроважмаш» ми маємо намір розвивати поставки потужних двигунів і генераторів для АЕС», – підкреслив генеральний директор «Турбоатома» Віктор Суботін.

Радіоактивні сховища навколо Чорнобильської АЕС: приховані загрози зони відчуженняКарта зони відчуження Чорнобильскої АЕС буквально усипана сховищами радіоактивних відходів: йдеться як про відходи самої ЧАЕС, так і про новостворені сховища відпрацьованого ядерного палива сучасних українських атомних електростанцій.

«Меморандум про взаєморозуміння є невід'ємною частиною головної мети компанії, яка полягає в повноцінній експлуатації всіх наявних енергоблоків АЕС, які забезпечують енергетичну безпеку країни», - завершив президент «Енергоатома» Юрій Недашковський.

Нагадаємо, що співпраця «Енергоатома» з Westinghouse почалася ще в 2000 році підписанням міжурядової угоди між США та Україною. Всього в Україні 13 енергоблоків із реакторами ВВЕР-1000, які експлуатуються на чотирьох атомних електростанціях.

Як повідомлялося раніше, ДП «НАЕК «Енергоатом» завантажила на Запорізьку АЕС першу партію ядерного палива американської компанії Westinghouse.

Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг повідомила про результати перевірок ДП «НАЕК «Енергоатом» і ВАТ «Запоріжжяобленерго».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: