Рада схвалила компенсацію половини вартості житла учасникам АТО

Читать на русском
Верховна Рада прийняла за основу проект закону, яким надаються пільги на придбання житла для учасників АТО.

Верховна Рада прийняла за основу проект закону «Про внесення змін до статті 4 закону «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» (щодо реалізації державних житлових програм)».

За прийняття урядового законопроекту №4550 у першому читанні проголосував 231 народний депутат, повідомляє «Слово і Діло».

Документом пропонується надати добровольцям і учасникам АТО, а також сім'ям загиблих учасників антитерористичної операції державну підтримку при будівництві житла, яка полягає у фінансуванні державою 50% вартості будівництва, придбання доступного житла або пільгового іпотечного житлового кредиту.

Проектом також пропонується збільшити з 3% до 10% річних процентну ставку фінансування за кредитами на будівництво (придбання) доступного житла у разі надання кредитів за рахунок бюджетних коштів через Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

Депутатська недоторканність: чи відмовляться депутати від найбільшої пільги? ЕкспертДепутати діаметрально змінюють свої позиції щодо пільг та привілеїв, щойно опиняються у ВР у статусі народного обранця.

Нагадаємо, що сьогодні український парламент Верховна Рада України підтримала в цілому законопроект №3252 «Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб з числа учасників проведення антитерористичної операції».

Як раніше повідомлялося, 8 серпня на засіданні уряду був схвалений законопроект про забезпечення житлом військовослужбовців за контрактом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: