Державна вдячність: якими пільгами користуються Герої України

Читать на русском

Станом на сьогодні звання Героя України присвоєне 423 українцям. Частину з цих нагород – 149 – отримали родини героїв, що віддали за нашу країну життя. Їхні імена відтепер назавжди залишаться в історії України, проте для держави куди важливіше подбати про тих, хто живий. Які пільги вона гарантує володарям цього почесного титулу, розібралося «Слово і Діло».

Так, держава забезпечує Героям України першочергове безкоштовне медичне обслуговування, забезпечення ліками, санаторно-курортні послуги, виготовлення та встановлення зубних протезів, освіту, а також фінансову підтримку в разі смерті Героя України. Частина з цих пільг поширюється й на їхні родини включно з дітьми до 18 років.

Також людям, що отримали «Золоту Зірку» чи «Орден Держави», гарантована 200-відсоткова надбавка до пенсії, звільнення від сплати низки податків, пільги в разі ремонту чи отримання житла, при оплаті комунальних послуг та користуванні транспортом.

Нагадаємо, 24 серпня, в День незалежності України, Президент нагородив орденом «Золота Зірка» двох військовослужбовців високомобільних десантних військ ЗСУ – Андрія Ковальчука та Валерія Чибінеєва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: