У НАТО пояснили Росії правила безпеки в небі над Балтикою

Читать на русском
НАТО дала відповідь на російський запит з безпеки в небі Балтійського моря ще 13 липня, незважаючи на те, що Росія досі чекає від НАТО письмової відповіді на пропозиції.

Керівництво Північноатлантичного альянсу вважає, що Росія вже отримала відповідь на свої пропозиції щодо авіаційної безпеки над Балтійським морем ще 13 липня цього року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«НАТО вже дала нашу відповідь на ідеї, представлені Росією на Раді НАТО-Росія 13 липня. НАТО запропонувало провести ще одне засідання Ради НАТО-Росія в найближчі тижні, щоб обговорити ці питання з російською стороною», – повідомив агентству відповідальний співробітник НАТО в Брюсселі.

Раніше заступник міністра закордонних справ РФ Олексій Мєшков сказав, що Росія чекає від НАТО письмової відповіді на пропозиції, зроблені в ході засідання Ради Росія-НАТО в липні, в тому числі по польотах військових літаків на Балтиці з включеними транспондерами.

Білорусь не бачить загрози в особі НАТО – МакейРеспубліка Білорусь не розглядає розміщення додаткових контингентів НАТО біля своїх кордонів як пряму загрозу військовій безпеці.

«На зустрічі глави МЗС РФ Сергія Лаврова і генсека НАТО Йенса Столтенберга ми сказали, що чекаємо письмової відповіді від альянсу на всі висунуті нами пропозиції, в тому числі по транспондерам», – зазначив Мєшков.

Як раніше повідомлялося, Північноатлантичний альянс введе в країни Балтії «багатонаціональні сили» для стримування Росії.

НАТО також готує нову концепцію, яка дозволить швидше реагувати на такі загрози, як гібридна війна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: