Білорусь не бачить загрози в особі НАТО – Макей

Читать на русском
Республіка Білорусь не розглядає розміщення додаткових контингентів НАТО біля своїх кордонів як пряму загрозу військовій безпеці.
Петро Порошенко та Володимир Макей

Республіка Білорусь не розглядає розміщення додаткових контингентів НАТО біля своїх кордонів як пряму загрозу військовій безпеці.

Про це заявив міністр закордонних справ республіки Володимир Макей, передає «Слово і Діло».

«Ми бачимо, що в низці наших країн-сусідів на Заході розміщуються додаткові контингенти військ НАТО. Ми, звичайно ж, відстежуємо цю ситуацію. Ми не сприймаємо це як пряму загрозу нашій воєнній безпеці, але ми розглядаємо це як потенційний виклик у військовій сфері, в питаннях безпеки для Республіки Білорусь», – сказав він під час візиту в Україну в п'ятницю.

Стенограма його виступу опублікована МЗС Білорусі.

За словами міністра, Мінськ ретельно відстежує ситуацію й намагається вживати на національному рівні адекватних заходів реагування.

Чехія та Румунія долучилися до адаптації стандартів НАТО в УкраїніНад програмою адаптації українського оборонного сектора будуть працювати два європейських офіцери.

«Це стосується і введення в дію нових видів озброєнь, які нам вдається створювати, і підвищення боєготовності, і багато іншого», – уточнив він.

Як раніше повідомлялося, в НАТО висловили готовність допомогти в розвитку системи захисту критичної інфраструктури в Україні, зокрема в галузі енергетики.

Керівництво НАТО готує нову концепцію, яка дозволить швидше реагувати на такі загрози, як гібридна війна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: