Ситуація навколо ХТЗ: як відновлюють легендарне підприємство

Читать на русском
Ярославський відновлює виробництво на ХТЗ і збільшує частку в статутному фонді, купуючи ще 29 відсотків.

Наразі на Харківському тракторному заводі (ХТЗ) проводиться комплекс санаційних заходів для відновлення заводу, ведеться відновлення господарських зв'язків із постачальниками та партнерами.

Про це повідомляє прес-служба Development Construction Holding (DCH), передає «Слово і Діло».

Крім цього, власник і президент групи компаній DCH Олександр Ярославський, якому належить контрольний пакет акцій ХТЗ, має намір придбати додатковий пакет акцій у розмірі 29%, що належить австрійському інвестору Зигфріду Вольфу.

«Група DCH Олександра Ярославського офіційно повідомляє про початок процесу придбання додаткової кількості акцій ПАТ «Харківський тракторний завод» у розмірі 29% статутного фонду. Йдеться про пакет, який до недавнього часу мав намір сформувати австрійський інвестор Зігфрід Вольф для досягнення цільової структури власності. За домовленістю сторін умови придбання цього пакета є конфіденційними», – наголошується в повідомленні DCH.

Як повідомлялося раніше, Ярославський придбав контрольний пакет акцій ХТЗ у квітні поточного року за пропозицією Зігфріда Вольфа.

Потім був ухвалений та затверджений план оздоровлення підприємства, для реалізації якого група DCH відкрила кредитну лінію ХТЗ у розмірі 400 млн грн на поповнення оборотних коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: