У Херсонській області почнуть збирання українських комбайнів

Читать на русском
До кінця року Херсонський машзавод збере сотню комбайнів, вартість яких близько 2 млн грн, проте українські фермери зможуть купити їх в розстрочку.

У Херсонській області України почнуть випускати сучасні комбайни на базі машин німецької фірми Claas.

На Херсонському машинобудівному заводі презентували комбайн «Тукано» зібраний разом з інженерами німецької фірми Claas, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на видання «Громада.Херсон».

Інвестиційне співробітництво з фірмою Claas реалізується в рамках Національного проекту «Зерно України». Його мета – дати поштовх розвитку машинобудування, і оновити технічний парк українських аграріїв.

Машина поки повністю з німецьких запчастин. Незабаром підприємство переоснастять, і воно буде виробляти частину необхідних комплектуючих.

До кінця цього року Херсонський машзавод збере сотню таких машин. Вартість – 2 млн грн. Українські фермери зможуть купити їх в розстрочку.

Нагадаємо, що з ініціативи Миколи Присяжнюка, колишнього міністра аграрної політики, ще в 2012 році в Україні повинні були зібрати 400 комбайнів CLAAS TUCANO 440. Обіцянка не була виконана.

Як раніше повідомлялося, машинобудівні підприємства Харківської області збільшили експорт продукції в країни ЄС в 2,5 рази, в США – на 40%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: