Плани Кабміну з випуску комбайнів стали ще більш наполеонівськими

Читать на русском

До 2017 року Херсонський машинобудівний завод спільно з німецькою компанією CLAAS планують виготовити близько 8 тисяч зернозбиральних комбайнів.

Про це в телеефірі повідомив директор Департаменту інженерно-технічного забезпечення та сільгоспмашинобудування Мінагрополітики Олександр Григорович, передає "Слово і діло" з посиланням на прес-службу міністерства.

Як зазначив чиновник, на підприємстві будуть збирати комбайни Tucano-440 з пропускною здатністю 12 кг зерна на секунду - за його словами, потреба саме в таких машинах становить близько 50% від усього парку комбайнів, які використовуються в Україні.

Також Григорович додав, що на сьогоднішній день 75% наявних комбайнів відпрацювали вже понад 15 років, при цьому ця сільгосптехніка використовується з перевищенням допустимих навантажень.

Нагадаємо, що раніше налагодити випуск комбайнів Tucano-440 на базі Херсонського машинобудівного заводу обіцяв міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.

У свою чергу віце-прем'єр Сергій Арбузов заявляв, що випуск 7688 одиниць україно-німецьких комбайнів планується здійснити до 2020 року. Таким чином, можна констатувати, що терміни виконання цього проекту скорочені на три роки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: