Експерт розповів, чиїм ставлеником виявився новий губернатор Київської області

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Переможця конкурсу на посаду голови Київської ОДА Олександра Горгана «просували» давно. Це персона «каламутною» історією.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог Тарас Загородний, аналізуючи результати відбору на посаду губернатора Київської області.

«Історія довга, починаючи від Соціал-демократичної партії України (об'єднаної), де заступником голови був Медведчук. Горган входив до керівництва Українського національного комітету молодіжних організацій, який підтримувала партія Медведчука. Він був постійно у фарватері Медведчука», – розповідає політтехнолог.

При цьому, як зазначив експерт, Горган – це вже змінене прізвище. Він більш відомий як Олександр Лялька.

Історія з УНКМО досить довга: вони співпрацювали близько 10 років. Комітет був створений за Кучми, а організація імітувала підтримку молоді, відзначає Загородній і робить висновок, що, очевидно, цю кандидатуру просували. Адже раніше Горган уже був призначений главою Вишгородської райдержадміністрації Київської області.

Експерт: ситуація з Мельничуком – боротьба кланів у оточенні ПорошенкаПолітолог проаналізував ситуацію зі звільненням голови Київської ОДА Максима Мельничука та повідомлення про те, що справи на нього ніхто не заводив.

«Людина з досить «каламутною» історією, до того ж, прив'язана до персони, до якої дуже неоднозначне ставлення в Україні, тому таке призначення насторожує», – резюмував Загородний.

За інформацією деяких джерел, Український національний комітет молодіжних організацій (УНКМО) спочатку був близьким до Олександра Мороза, а пізніше – до Віктора Медведчука. Відомо, що у випадку з УНКМО не обійшлося без претензій щодо нецільового використання бюджетних грошей. Розслідуванням справи займалася програма «Гроші» на «1+1». У політичних кулуарах також говорять про минулі зв'язки Горгана з «регіоналами».

Додамо, що Олександр Горган є депутатом Київської облради від «БПП «Солідарність» та головою Вишгородської РДА з 2015 року.

Як відомо, за крісло губернатора боролися 19 осіб, хоча заяви подали 47.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: