Експерт: ситуація з Мельничуком – боротьба кланів у оточенні Порошенка

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

Важливо відзначити, що Мельничука на посаду призначав та обирав особисто Президент.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, аналізуючи ситуацію зі звільненням голови Київської ОДА Максима Мельничука.

«Ситуація з його звільненням – боротьба різних груп впливу з оточення Президента. Одна з цих груп підсунула Порошенку цього кандидата, а зараз ця ж група впливу просто втрачає свої позиції. Відповідно, активи, в тому числі й Мельничук, втрачають позиції», – розповідає Бортник.

Ситуація з головою Київської ОДА Максимом Мельничуком – боротьба кланів у оточенні Президента.

Водночас, як додав він, така ситуація – це ще й удар по іміджу Президента, оскільки це провал кадрової політики, яку він проводить.

«Це доводить той факт, що кадровий підбір, незважаючи на всі заяви про поліграф, має дуже низький рівень», – додав він.

Політолог припустив, що Мельничук на певний час зникне та перечекає, поки інші інформаційні приводи перекриють цю тему.

«Певною мірою, ситуація далі залежить від того, чи дасть його заступник якісь свідчення проти нього. Якщо ні – то він відсидиться й повернеться. В оточенні Президента йдуть торги. Якщо зможуть домовитися, то ніхто переслідувати Мельничука не буде. І навіть його зама. Якщо ж ні – то протягом певного часу ситуація буде на слуху», – проаналізував Руслан Бортник.

Нагадаємо, 9 вересня Президент підписав указ про звільнення Мельничука з посади голови Київської ОДА. Наступного дня стало відомо про його зникнення. МВС і ГПУ не виключають можливості оголошення чиновника в міжнародний розшук.

Додамо, що за хабарництво був затриманий заступник Мельничука Ігор Любко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: