Експерт: якщо справу Мельничука завалять, можна вважати, що він відкупився

Читать на русском
Віталій Куликполітичний експерт

Не варто виключати нових поворотів у справі Мельничука.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства, політолог Віталій Кулик, аналізуючи інформацію про те, що в ГПУ не вистачило доказів для затримання екс-голови Київської ОДА Максима Мельничука.

«Йдеться лише про один факт – одержання хабара заступником. У справі проти Мельничука йдеться про 5-6 позицій, за якими він може проходити в якості обвинуваченого, свідка або проходити в справі, відкритій за фактом зловживання», – міркує Кулик.

Якщо Мельничуку вдасться вийти сухим із ​​води в цій ситуації, це буде ударом по правосуддю й довірі до правоохоронної та судової системи.

«Про це давно говорили й було багато публікацій, які вказували на наявність певного корупційного бекграунду в історії Мельничука. А його призначення на посаду губернатора викликало багато запитань і нерозуміння», – додав експерт.   «Це особиста відповідальність Порошенка, тому що Мельничук – його креатура. Єдиний його непрямий зв'язок – з «Аграрною партією». Він і його батько, в минулому ректор Аграрної академії, були творцями цієї партії», – підкреслив політолог.

Що встиг на посаді голови Київської ОДА Максим МельничукГубернатор Київської області пішов у відставку, роздавши 20 обіцянок і виконавши тільки одну з них.

На його думку, справа Мельничука – тест на спроможність НАБУ й слідства. Якщо справа буде завалена й не знайдуть достатніх підстав, тоді можна буде вважати, що він відкупився.

«У будь-якому разі сам Мельничук зараз у пастці. Йому буде дуже складно довести свою невинуватість. Те, що в ГПУ говорять про відсутність доказів, може бути зроблено для того, щоб Мельничук не втік або співпрацював зі слідством», – резюмував Віталій Кулик.

Нагадаємо, зниклого чиновника мали намір оголосити в розшук МВС і ГПУ, проте вранці стало відомо, що Мельничук із моменту зникнення перебував на території Києво-Печерської Лаври.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: