Київрада повністю заборонила продаж алкоголю в Києві вночі

Читать на русском
Це рішення депутати Київради ухвалили всупереч висновками Колегії суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного суду України про протиправність таких дій через перевищення повноважень.

Депутати Київської міської ради ухвалили рішення про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в стаціонарних об'єктах торгівлі в столиці з 23:00 до 10:00 для всіх суб'єктів господарювання, крім закладів ресторанного та швидкого харчування.

Рішення підтримали 86 депутатів, повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на прес-службу Київради.

«Переваги від обмеження продажу алкоголю в магазинах з 23:00 до 10:00 для столиці очевидні. Зокрема, це сприятиме впровадженню соціально орієнтованої й дружньої концепції розвитку міста, зниженню рівня дитячого пияцтва та зменшенню криміногенної ситуації в столиці. Кияни варті того, щоб жити в спокійному, цивілізованому, європейському місті», – заявив депутат Київради Владислав Михайленко.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко запевнив, що алкоголь у МАФах не продаватиметьсяСказано 25 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

Важливо відзначити, що 24 травня 2016 року Колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного суду України розглядала справу з приводу правомірності обмеження на торгівлю алкоголем, запровадженого органами місцевого самоврядування.

Розглядаючи справу №21-873а16, Колегія дійшла висновку про протиправність положень такого рішення, оскільки встановлення органом місцевого самоврядування постійної заборони (обмеження) торгівлі алкогольними напоями виходить за межі наданих йому повноважень, встановлених законом «Про місцеве самоврядування в Україні».

Нагадаємо, столичні політики вже давно мають намір заборонити продаж алкогольних напоїв в обхід закону.

У квітні поточного року мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в міськраді вже підготували проект, який забороняє продаж алкоголю в магазинах і торгових мережах після двадцять третьої години.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: