Политкомітет ПАРЄ підтримав поправки до резолюції щодо України – Гончаренко

Читать на русском
За словами Гончаренка, ухвалення цих поправок може призвести до визнання нелегітимності виборів до Держдуми РФ.

У політичному комітеті Парламентської асамблеї Ради Європи підтримали поправки, запропоновані українською делегацією до резолюції щодо ситуації в Україні.

Про це зі Страсбурга повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, передає «Слово і Діло».

Політичний комітет підтримав зміну назви резолюції з «Політичні наслідки конфлікту в Україні» на «Політичні наслідки російської агресії в Україні».

«У нас є свіжа новина: щойно політичний комітет ПАРЄ підтримав усі українські поправки до резолюції щодо України, включаючи такі принципові, як зміна назви», – заявив нардеп.

«Це абсолютно принципова річ, це жорстке формулювання, яке ми маємо відстояти на дебатах, і маємо на це великі шанси, маємо підтримку профільного комітету», – зазначив нардеп.

За словами Гончаренка, друга принципова поправка – внесення до тексту доповіді того, що ПАРЄ засуджує вибори до Держдуми РФ, які відбулися 18 вересня на окупованій території Криму, й не визнає їх результатів.

«І включення української суверенної території до російських округів, і подальше створення округів на території Криму – це грубе порушення міжнародного законодавства. Якщо це буде підтримано в сесійній залі, це буде перше рішення шанованої інстанції, яка ставить під сумнів легітимність Думи РФ», – розповів народний депутат.

Нагадаємо, що українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи готується достроково поставити під сумнів повноваження президента Асамблеї Педро Аграмунта.

Раніше повідомлялося, що Росія має намір повернутися до складу ПАРЄ, маючи в своїй делегації представника анексованого Криму, нібито обраного на виборах до Держдуми на півострові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: