Росії нема чого робити у ПАРЄ – Парубій

Читать на русском
Підстав для повернення російської делегації до повноцінної роботи в парламентській асамблеї Ради Європи – ПАРЄ – немає.
Андрій ПарубійФото: УНІАН

Підстав для повернення російської делегації до повноцінної роботи в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) немає.

Таку думку висловив спікер Верховної Ради Андрій Парубій під час засідання комітету ПАРЄ, передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що за два роки Росія не виконала жодного пункту резолюцій, які приймала Парламентська асамблея.

ПАРЄ не відновить Росії право голосу цього року – КулебаПарламентська асамблея Ради Європи одноголосно ухвалила проект доповіді депутата з Німеччини Марілуїзи Бек, згідно з яким підтверджуються ворожі дії РФ на території України, а також порушення прав людини в окупованому Криму та на Донбасі.

«Коли я чую голоси про те, що пора і час повернути делегацію Російської Федерації до повноцінної роботи в парламентській асамблеї, у мене виникає питання: які підстави для цього є і які кроки зробила Російська Федерація, щоб повернутися в коло держав, для яких права людини, гідність держав є вищою цінністю? На мою думку, ніякої підстави для цього немає», – наголосив Парубій.

У ПАРЄ також вважають, що говорити про підтвердження повноважень російської делегації після проведення виборів у Держдуму «поки занадто рано».

У той же час видання Deutsche Welle, посилаючись на свої джерела, повідомляє, що в Асамблеї сформувалася «впливова меншість», яка виступає за повернення російської делегації в ПАРЄ. Наголошується, що в неї входять лідери деяких політичних груп, які керуються принципом «Росія занадто велика, щоб її ігнорувати».

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляв, що Україна може призупинити участь в ПАРЄ, якщо там визнають російську делегацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: