Росія має намір зайти до ПАРЄ з «делегатом від Криму» – нардеп

Читать на русском
Нардеп із Самопомочі Олена Сотник вважає, що Росія має намір повернутися до складу ПАРЄ, маючи всвоїй делегації представника анексованого Криму, нібито обраного на виборах до Держдуми на півострові.
Олена СотникФото з відкритих джерел

Росія має намір повернутися до складу ПАРЄ, маючи в своїй делегації представника анексованого Криму, нібито обраного на виборах до Держдуми на півострові.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» розповіла нардеп від «Самопомочі» Олена Сотник, повідомляє «Слово і Діло».

«Дуже агресивно може заходити Російська Федерація. Як ми бачимо, план такий, що вони не просто хочуть заходити, вони хочуть заходити, скоріш за все, з тим, щоб був делегат із Криму для того, щоб таким чином легітимізувати все те, що сталося на анексованій території України», – вважає політик.

Росії нема чого робити у ПАРЄ – ПарубійПідстав для повернення російської делегації до повноцінної роботи в парламентській асамблеї Ради Європи – ПАРЄ – немає.

Сотник також прокоментувала ймовірність виходу української делегації зі складу ПАРЄ, про яку раніше заявляв міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Нардеп вважає, що найбільший негатив від цього може отримати Україна.

«Ми це обговорювали, позиції дуже різні. Моя позиція така, що якщо ми виходимо з ПАРЄ, ми фактично дозволяємо Росії тут влаштовувати феєрію пропаганди, й не залишається жодного контраргументу. Тобто Україну ніхто взагалі не слухатиме, буде заправляти всім Росія й однозначно більше втратимо від цього ми», – зазначила вона.

Нагадаємо, вчора глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв розповів, що в Асамблеї відмовилися міняти регламент на вимогу Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: