У ПАРЄ відмовилися змінювати регламент на вимогу Росії – Ар'єв

Читать на русском
Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи відмовилося змінювати регламент асамблеї на вимогу росіян.
Володимир Ар'євФото: www.radiosvoboda.org

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи відмовилося змінювати регламент на вимогу росіян.

Про це у Facebook написав глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв, повідомляє «Слово і Діло».

«Протести української делегації напередодні Бюро ПАРЄ спрацювали. Наразі Бюро відмовилося від ідеї просування нелегітимної й швидкої процедури зміни регламенту Асамблеї на догоду РФ», – повідомив він.

Водночас Ар'єв додав, що це рішення ще не є остаточним – російську пропозицію винесуть на дебати в політичні групи ПАРЄ.

Росії нема чого робити у ПАРЄ – ПарубійПідстав для повернення російської делегації до повноцінної роботи в парламентській асамблеї Ради Європи – ПАРЄ – немає.

«І залежно від результатів питання буде винесено на Бюро ПАРЄ в п'ятницю. Але за таких обставин запланований проросійськими лобістами бліцкриг стає майже неможливим. Тому вони починають говорити про політичний мораторій на заперечення повноважень делегацій», – додав він.

Ар'єв вважає, що останні події в Алеппо, де російські літаки бомбардують мирних людей, а також висновки щодо МН17 «змінили настрої в ПАРЄ не на користь росіян».

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляв, що Україна може припинити участь у ПАРЄ, якщо там визнають делегацію РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: