Проти власника ATR у Росії порушили справу за організацію блокади Криму

Читать на русском
Слідчий відділ управління ФСБ Росії в Республіці Крим та місті Севастополі порушив кримінальне провадження щодо Ленура Іслямова.

Слідчий відділ управління ФСБ Росії в Республіці Крим та місті Севастополі порушив кримінальне провадження щодо Ленура Іслямова.

Про це повідомляє прес-служба УФСБ у Республіці Крим та Севастополі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Кримінформ».

Ленур Іслямов 1966 року народження є власником українського телеканалу ATR, що раніше базувався в Сімферополі, а також низки комерційних компаній у Криму. Йому також належить московський «Джаст Банк», який почав роботу в Криму після окупації півострова Росією.

У 2014 році Іслямов менше двох місяців обіймав пост віце-прем'єра Криму після того, як сам же переконав делегатів Курултаю не перешкоджати співпраці кримськотатарського Меджлісу з кримською владою.

Власник кримськотатарського каналу ATR розповів, як будуть блокувати КримБлизько 10 тисяч осіб, які переїхали з Криму на територію материкової України, будуть задіяні в блокуванні адміністративного кордону з півостровом.

На початку 2015 року Іслямов відмовився перереєструвати свій телеканал відповідно до російського законодавства і перевіз його до Києва.

У вересні став одним з ініціаторів та найактивнішим учасником блокади Криму, очоливши її штаб на Чонгарі.

Нагадаємо, раніше глава Меджлісу кримськотатарського народу і народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Рефат Чубаров заявив про те, що кримські татари готові до повної блокади Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: