Мін'юст блокує видобуток газу найбільшій компанії України

Читать на русском
Ймовірно, що Державна виконавча служба діє разом із Промфінанс Груп, оскільки арешт на рахунки УГВ було накладено ще до того, як Укргазвидобування отримало рішення суду.

Державна виконавча служба Міністерства юстиції України заарештувала 6 рахунків ПАТ «Укргазвидобування» на суму 167 млн ​​грн за позовом невідомої компанії «Промфінанс Груп», чим створює перешкоди для проходження опалювального сезону.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише голова ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко, передає «Слово і Діло».

«Тіні забутих корупційних прокладок оживають і простягають руки до «Укргазвидобування». Державна виконавча служба Мін'юсту поспішає заарештувати рахунки УГВ за позовом прокладки «Промфінанс Груп», яка засвітилася минулого року в корупційних закупівлях УГВ ще до зміни керівництва УГВ», – написав він.

За його словами, Державна виконавча служба «дуже поспішає», наклавши арешт на рахунки УГВ ще до того, як компанія отримала рішення суду.

«Загалом (накладено арешт – Ред.) на 6 рахунків на загальну суму 167 мільйонів ​​гривень. Нам блокується можливість платити зарплату, податки й, серед інших операцій, подавати документи на тендери Міноборони із закупівлі палива для армії для зими. Якщо ви ще не зрозуміли, як корупція вбиває країну, то ось вам приклад», – нарікає Прохоренко.

За даними очільника УГВ, зазначена компанія «Промфінанс Груп» є корупційною «прокладкою», яка нічого не виробляє й «уже обікрала країну на мільйони завдяки найсправедливішому українському суду».

Всі учасники «газових» схем в «Укргазвидобуванні» взяті під варту – НАБУВ результаті розгляду клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) всі десять фігурантів схем розкрадань в «Укргазвидобуванні», затриманих в ході обшуків 15 червня, були взяті під варту терміном на 60 днів.

Прохоренко наголосив, що суд блокує функціонування найбільшого видобувача газу, який постачає його для потреб населення, що створює загрозу національній безпеці країни.

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Укргазвидобування» провело перші електронні біржові торги з продажу нафтопродуктів класу «Євро-5» на торговому майданчику ТБ «Українська енергетична біржа».

Нагадаємо, що в липні податкові органи надіслали ПАТ «Укргазвидобування» рішення про опис майна компанії на суму 600 млн грн через борги з виплати ренти операторами спільної діяльності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: