«Укргазвидобування» поділилося планами щодо видобутку газу за рахунок гідророзриву пласта

Читать на русском
Укргазвидобування планує здійснювати ГРП на 100 свердловинах за середнього дебіту 50 тис. куб. м на добу, що принесе додаткових 2 млрд куб. м природного газу внутрішнього видобутку.

Перша успішна операція з гідророзриву пласта виснажених родовищ принесла ПАТ «Укргазвидобування» близько 50 тис. куб. м газу на добу лише з однієї свердловини. Якщо таку операцію провести на 100 свердловинах, це збільшить внутрішній видобуток газу на 2 млрд куб. м на рік.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише директор ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко, передає «Слово і Діло».

«У вересні ми провели перші успішні операції. Цей напрямок дає реальне збільшення газу. На свердловині, яка давала газу близько 0, ми вже отримали близько 50 тис. куб. м газу на добу! Це лише одна свердловина! Після завершення очищення свердловини від розчину вона вийде на видобуток близько 80-100 тис. куб. м на добу. Це плюс 30-36 млн куб. м видобутку на рік на одній свердловині», – пише він.

За його словами, якщо такі операції провести на 100 свердловинах за середнього дебіту 50 тис. куб. м на добу, як планують у компанії, то це будуть додаткових 2 млрд куб. м природного газу внутрішнього видобутку.

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"
Каплін пообіцяв не допустити, щоб «Укргазвидобування» використовувало у Полтавській області гідропідрив для буріння газових свердловинСказано 15 червня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Це реальне наближення до енергонезалежності. Ви тепер розумієте, чому Росія всіляко топить і блокує тему ГРП в Україні та інших країнах, хоча в Росії проводять 13 тисяч операцій ГРП на рік?», – підкреслює Прохоренко.

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Укргазвидобування» успішно провело перші операції гідророзриву пласта після проведення комплексу заходів із модернізації та реанімації обладнання для стимуляції.

Нагадаємо, ПАТ «Укргазвидобування» планує наростити внутрішній видобуток природного газу завдяки його інтенсифікації через збільшення кількості операцій із гідророзриву пласта та капітального ремонту свердловин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: