Всі учасники «газових» схем в «Укргазвидобуванні» взяті під варту – НАБУ

Читать на русском
Постанови про заставу будуть оскаржуватися з боку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, оскільки суми застави, призначені судом, не є сумірною заподіяній шкоді.
учасник газових схем нардеп Онищенко

В результаті розгляду клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) всі десять фігурантів схем розкрадань в «Укргазвидобуванні», затриманих в ході обшуків 15 червня, були взяті під варту терміном на 60 днів.

У той же час сумарний розмір застави становить 1 003 млн грн, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Принаймні, дві постанови найближчим часом будуть оскаржуватися з боку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, оскільки суми застави, призначені судом, не є сумірними до заподіяної шкоди», – йдеться в заяві.

Нагадуємо, що 15 червня детективами НАБУ і прокурорами САП в рамках розслідування корупційної схеми із перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством «Укргазвидобування», було скоєно 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві. В результаті були затримані 10 осіб, підозрюваних у причетності до газової схеми.

Як раніше повідомлялося, НАБУ показало схему розкрадання коштів з видобутку і продажу газу, в яку було втягнуто публічне акціонерне товариство «Укргазвидобування».

Нагадаємо, що 3 червня Печерський районний суд Києва наклав арешт на кошти державної компанії ПАТ «Укргазвидобування» за позовом Генеральної прокуратури України у зв'язку з розкраданнями в 2010-2014 роках посадовими особами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: