Податкова хоче описати майно «Укргазвидобування»

Читать на русском
Податківці хочуть описати майно Укргазвидобування на суму 600 мільйонів гривень за несплату ренти.

Податкові органи надіслали ПАТ «Укргазвидобування» рішення про опис майна компанії на суму 600 млн грн через борги з виплати ренти операторами спільної діяльності.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укргазвидобування».

Згідно з повідомленням прес-служби, на адресу компанії податкові органи надсилають рішення про опис майна товариства як учасника договорів про спільну діяльність у зв'язку з наявністю податкового боргу в межах цих договорів.

НАБУ показало схему розкрадання коштів «Укргазвидобуванням»НАБУ показало схему розкрадання коштів із видобування та продажу газу, до якої було залучено «Укргазвидобування».

«За умовами чинних договорів про спільну діяльність «Укргазвидобування» не несе відповідальності за ведення бухгалтерського та податкового обліку оператора такої спільної діяльності, а значить, не може впливати на сплату ним податкових зобов'язань. З метою мінімізації ризиків несплати податкових зобов'язань операторами СД «Укргазвидобування» неодноразово зверталося до податкових органів та операторів СД із клопотанням надати інформацію щодо сплати податків або наявності боргу перед Бюджетом», – повідомили в компанії.

Директор із правових питань ПАТ «Укргазвидобування» Олена Кобець заявила, що через відсутність належного контролю та асимметричного розподілу відповідальності за угодами компанія подала до суду позови про розірвання всіх договорів спільної діяльності.

Нагадаємо, 29 червня детективи Національного антикорупційного бюро України при спробі виїзду в Росію затримали одинадцятого учасника «газових схем» в «Укргазвидобуванні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: