Гройсман прокоментував ситуацію з початком опалювального сезону

Читать на русском
На даний момент в Україні на місцях є всі засоби і можливості для початку опалювального сезону.

НАК «Нафтогаз України» готовий забезпечити Україну газом, початку опалювального сезону в Україні нічого не загрожує.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, перебуваючи в середу з робочою поїздкою в Запоріжжі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Уряд прийняв ряд постанов, які розблокують проблеми теплокомуненерго, що накопичувалися роками. Сьогодні «Нафтогаз» готовий забезпечити всіх газом. Ніяких ситуацій із затримками немає. І якщо хтось на місцях ще не підготувався до опалювального сезону, це означає, що він безгосподарний», – заявив прем'єр журналістам.

Він додав, що в четвер проведе селекторну нараду з питання початку опалювального сезону і хоче дізнатися рівень підготовки регіонів.

«Кошти на субсидії є. Їх виділяється не ЄС, а Україна. Потрібно, щоб влада на місцях грамотно розподілила субсидії тим, хто в них дійсно потребує, щоб управління соцзахисту зробили все швидко», – заявив В.Гройсман.

Нагадаємо, що середній розмір субсидії під час проходження опалювального сезону буде перебувати в діапазоні 2-2,5 тис. грн.

Нагадаємо, що в столиці включать опалення після того, як протягом трьох діб середньодобова температура складе нижче +8 градусів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: