Більшість поляків підтримують надання притулку українцям – опитування

Читать на русском
Більше половини поляків прихильно ставляться до ідеї прийняття жителів Донбасу, котрі змушені залишати домівки через війну з Росією.
Фото: antoneo.livejournal.com

Більше половини поляків прихильно ставляться до ідеї прийняття жителів Донбасу, котрі змушені залишати домівки через війну з Росією.

Про це пише «Радіо Польща», повідомляє «Слово і Діло».

Опитування серед жителів Польщі провів Центр дослідження громадської думки (CBOS).

Згідно опитування, надання притулку українцям підтримує 57% поляків, проти – 38%, а 6% не змогли відповісти на це запитання. У порівнянні з серпнем, число поляків, котрі готові приймати жителів Луганської та Донецької області зросло на 3%.

Мінсоцполітики запускає повну версію реєстру переселенцівМіністерство соціальної політики готується запустити в усій Україні повну версію реєстру вимушених переселенців, пілотна версія якого зараз працює в Києві.

Водночас, 67% респондентів вважають, що Польща не повинна приймати біженців з Близького Сходу та Північної Африки, котрі прибувають до країн Європейського Союзу. «За» надання притулку висловилось 28% опитаних, а 5% не змогли відповісти на це запитання.

Зазначається, що найчастіше проти прийняття у Польщі біженців висловлюється молодь у віці від 18 до 34 років та жителі сіл. Це особи, котрі погано оцінюють власне матеріальне становище.

Нагадаємо, міністр економіки Польщі Януш Пехочіньский повідомив, що Польща готова офіційно працевлаштувати до 2 мільйонів українців через демографічну кризу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: