Україна веде «гібридну» війну за правилами, до яких нас примушує Захід – експерт

Читать на русском
Валерій Димовполітолог

Захід пропонує розмін: давайте на 12 кілометрів відведемо війська, а це 2х2 в трьох місцях, а натомість за такі «мирні ініціативи» ухвалюйте закон про вибори.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Валерій Димов, аналізуючи інформацію про те, що в Мінську призначили дату відведення військ у Станиці Луганській.

«Ми продовжуємо грати в «гібридну» війну за тими правилами, до яких нас практично примушують наші західні партнери. Вони стоять на порозі виборів і хотіли б продемонструвати своїм виборцям, що їхня політика щодо Росії є правильною», – констатував експерт.

«Дуже складна виборча ситуація в Меркель та Олланда. Путін це чудово розуміє, й тому провокує виходом із домовленостей про ядерне роззброєння», – розмірковує Димов.

Путін піднімає ставки, показуючи, що з ним потрібно або домовлятися, або він лякатиме всіх Третьою світовою війною.

За таких умов, за словами експерта, ми не можемо висувати свої вимоги щодо врегулювання конфлікту на Донбасі та окупованому Криму. Доведеться підігравати настільки, наскільки це можливо, але розуміючи, якими можуть бути наслідки.

«Зараз є позиція і влади, і суспільства. Зрозуміло, що не буде не те що 300 голосів за зміни до Конституції, а взагалі навіть 226 голосів не знайдеться за виконання будь-якої складової політичної угоди без виконання пунктів безпеки», – підкреслив політолог.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, голова Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відразу після підписаної рамкової угоди в Мінську заявив, що відведення українського озброєння навіть на кілометр може призвести до втрати контролю над Станицею Луганською.

В березні Президент України Петро Порошенко пообіцяв протягом року повернути Донбас мирним шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: