Петренко назвав кількість міждержавних справ України проти Росії

Читать на русском
У Міністерстві юстиції розповіли про кількість міждержавних справ України проти держави-агресора.
Павло Петренко

Українська сторона порушила п'ять міждержавних справ проти Російської Федерації.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр юстиції України Павло Петренко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Еспрессо».

«На сьогодні в України є п'ять міждержавних справ проти Росії. Це справа номер один, яка була ініційована 13 березня 2014 року й стосувалася масштабних порушень прав людини, українських громадян, військовослужбовців, кримських татар під час перших днів анексії Криму», – заявив Петренко.

За його словами, наразі ця справа має велику кількість доказів, кілька тисяч письмових фотодоказів, свідоцтв та перебуває на стадії комунікації в Європейському суді.

«Друга справа була ініційована Україною 21 серпня 2014 року. Вона була ініційована за безпрецедентним фактом, коли українських дітей-сиріт було викрадено з території України на територію Донбасу, перевезено сепаратистами та бойовиками на територію Росії», – додав глава Мін'юсту.

Також Петренко додав, що третя справа стосується переслідування кримських татар Росією. Решта справ – про події на Донбасі в 2014-2016 роках.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін пообіцяв, що Україна доведе провину Росії в спонсоруванні тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: