ЄСПЛ розпочав розгляд позовів України проти Росії

Читать на русском
В Європейському суді на сьогодні є вже чотири українських позови проти Російської Федерації.

В Європейському суді з прав людини на сьогодні є вже чотири українських позови проти Російської Федерації.

Про це повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, передає «Слово і Діло».

«Вони стосуються всіх питань, починаючи з березня 2014 року. Це і Крим, і Донбас, і власність, яка залишилася в Криму й була втрачена на цей період часу, націоналізована росіянами. Це і порушення прав людини, права на життя, прав кримсько-татарського народу тощо. І навіть є окремі згадки про МН17», – повідомила Севостьянова.

Представниця Міністерства також підкреслила, що позови вже комуніковані, а це означає, що почався процес їх розгляду.

«Ставляться питання одній та іншій стороні, дається проміжок часу для того, щоб вони відповідали. Потім будуть встановлювати окремі факти. Процеси тривалі, але перспективні. Ми збираємо все більше й більше доказів від усіх органів – у нас є комунікаційна платформа між усіма. В цьому напрямку все працює ефективно», – розповіла Севостьянова.

За її словами, була проведена ретельна підготовка.

«І було важливо всі підготовчі процедури перед поданням позову пройти, щоб не було потім формальних ознак для відмови», – пояснила заступник міністра.

Нагадаємо, Меджліс кримськотатарського народу готує позов до Європейського суду з прав людини для оскарження рішення Верховного суду РФ про заборону його діяльності.

Зазначимо, що очільники МЗС ФРН, США, Великобританії, Франції та Італії на зустрічі 5 жовтня обговорили запровадження санкцій щодо Росії в зв'язку із ситуацією в Сирії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: