Україна подала позов до СОТ проти Росії щодо обмеження транзиту

Читать на русском
Якщо протягом 60 днів сторони не знайдуть взаємоприйнятне рішення, сторона, яка ініціювала консультації, має право вимагати створення групи.

Україна направила запит про консультації з Росією в СОТ з обмежень транзиту українських товарів через територію РФ.

Про це йдеться в повідомленні Мінекономрозвитку РФ, передає «Слово і Діло».

Подача запиту на консультації є першим етапом подачі позову. У разі, якщо протягом 60 днів консультації ні до чого не приведуть, то можна ініціювати створення панелі арбітрів.

Блокада російських фур: Кабмін самоусунувся – експертЕксперт поділився міркуваннями щодо інформації про те, що акція з блокування проїзду вантажних автомобілів із російськими номерами вже стартувала в десяти регіонах України.

«Консультації, які продовжаться протягом 60 днів, – обов'язкова досудова стадія вирішення спору. Якщо протягом цього терміну сторони не знайдуть взаємоприйнятне рішення, сторона, яка ініціювала консультації, має право вимагати створення групи. Мінекономрозвитку Росії спільно із зацікавленими відомствами уважно вивчить запит України і аргументи, що в ньому містяться», – йдеться в повідомленні Мінекономрозвитку РФ.

Нагадаємо, 16 лютого Міністерство транспорту Росії заявило про повне призупинення транзиту українських вантажних автомобілів через територію своєї країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: