Стали відомі дати розведення військ на Донбасі

Читать на русском
Розведення сил у Петрівському відбудеться 7 жовтня, а у Станиці Луганській – 9 жовтня. Про це повідомила прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леоніда Кучми Дарка Оліфер.
Фото з відкритих джерел

Розведення сил у селі Петрівське Донецької області відбудеться 7 жовтня, а у селищі Станиця Луганська Луганської області – 9 жовтня.

Про це у Facebook написала прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Україна послідовно виконує взяті на себе зобов'язання з виконання даного рішення і всього комплексу мінських угод. Саме тому реалізацію рамкового рішення буде продовжено: 7 жовтня відведення буде відбуватися в Петровському, а 9 жовтня – у Станиці Луганській. Особливо наголошую: відвід відбудеться тільки за умови відсутності обстрілів, при одночасному відведенню з протилежного боку і під контролем СММ ОБСЄ», – написала Оліфер.

Розвідка повідомила про наступний етап розведення військ на ДонбасіЗа даними Головного управління розвідки, розведення військ України та самопроголошених республік поблизу Станиці Луганської відбудеться 2-3 жовтня.

Зазначається, що представник ОБСЄ Мартін Сайдік розповів, що у ході переговорів у робочих підгрупах і Контактній групі було досягнуто «взаєморозуміння, що кожна сторона оголосить про свою готовність до відведення».

«Повне припинення режиму вогню, звичайно ж, дуже сприяло б швидкій комплектації рамкового рішення», – додав він.

Зазначимо, що 21 вересня в Мінську було підписано рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: