Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вілкул заявив, що буде вимагати від парламенту створення Тимчасової слідчої комісії по "Південмашу"

20 квітня 2015 року народний депутат України Олександ Вілкул заявив, що на поточному пленарному тижні буде вимагати від Верховної Ради України створення Тимчасової слідчої Комісії щодо "простою" та заборгованості по заробітній платі в Державному підприємстві "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод" імені О.М. Макарова".
Архів
Сказано 20 квітня 2015 р.

Джерело

  • http://opposition.org.ua/news/oleksandr-vilkul-robochi-pvdenmashu-pislya-chotirimisyachnogo-prostoyu-pidpriemstva-znovu-vidpravleni-u-vidpustku.html
  • http://112.ua/ekonomika/na-yuzhmashe-soobshchyly-o-pohashenyy-poluhodovoi-zadolzhennosty-po-zarplate-222999.html

Результат

21 квітня 2015 року прес-служба підприємства "Південмаш" повідомила, що на сьогоднішній день в повному обсязі виплачена прострочена заборгованість по заробітній платі працівникам по лютий місяць поточного року включно. Тільки за останні два тижні було погашено близько 80 млн грн. заборгованості по зарплаті, яка не виплачувалась протягом шести місяців.

Враховуючи це, можна зробити висновок, що потреба виконання обіцянки відпала вже наступного дня після її оголошення. Тому вона переноситься до архіву.

22 квітня 2015 року Верховна Рада України повернула на доопрацювання запропонований депутатом "Проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин та встановлення причин фінансово-економічних проблем Державного підприємства "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова" (Південмаш), сприяння його відновленню та збереженню ракетно-космічної галузі України" №2198.