Експерт пояснив, навіщо Кремлю знадобився арешт журналіста Сущенка

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

РФ уже відкрито показує свій відкат до Радянського Союзу.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Ігор Петренко, аналізуючи арешт українського журналіста Романа Сущенка в Москві.

«Важко зрозуміти дії Кремля. Можливо, затримання стало зручним способом, щоб вкотре тиснути на Україну та змусити зайняти нижчу позицію на переговорах», – припустив експерт.

За його словами, Росія зараз демонстпує свій відкат до Радянського Союзу. Це видно за ситуацією в Криму, забороною Меджлісу. Безумовно, свобода слова є ворогом для Росії, а журналісти, відповідно, тими, хто може доносити інформацію, що абсолютно не потрібно РФ.

«Росія, як загнаний звір, що ще намагається якимось чином продемонструвати свою силу», – зазначив Петренко.

Що ми знаємо про затримання журналіста Сущенка?Слово і Діло зібрало докупи всі відомі факти про затримання в Москві українського журналіста Романа Сущенка.

Насправді, додав він, сила не в цьому, а в можливості знаходити компроміси, повертатися в правове поле, а не намагатися підніматися над ним.

Зараз США зайняли жорстку позицію щодо Криму, щодо Сирії, загалом щодо РФ. Для Росії це чергова можливість знайти когось, щоб зачепити на переговори з Путіним.

«У РФ уже майже не залишилося козирів. Їм потрібні точки дотику, щоб хоч якось залишатися в полі зору та проводити консультації», – резюмував Ігор Петренко.

Як відомо, 3 жовтня ФСБ РФ оголосила затриманого в Москві кореспондента агентства «Укрінформ» співробітником української розвідки та порушила кримінальну справу за статтею 276 КК РФ (шпигунство).

Низка міжнародних організацій, ОБСЄ, лідери західних країн звернулися до РФ і закликали звільнити журналіста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: