Україна обговорить із керівництвом РЄ затримання журналіста Сущенка в РФ

Читать на русском
Міністр закордонних справ Павло Клімкін відвідає Страсбург для участі в Дні українських реформ у Раді Європи.

Сьогодні, 3 жовтня, міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Страсбурзі порушить питання щодо затримання в РФ українського журналіста Романа Сущенка.

Про це заявила речник Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Ми намагаємося з'ясувати всі обставини затримання українського журналіста в Росії. Наш консул повинен мати доступ на вимогу Конвенції між Україною й Росією. Нам потрібно з'ясувати всі обставини затримання. Сьогодні Павло Клімкін перебуватиме в Раді Європи на Дні українських реформ і він також порушить там це питання», – повідомила вона.

Беца також зазначила, що «це звичайна практика Росії, коли нам не повідомляють про затримання наших громадян».

Зазначимо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін здійснить візит до Страсбурга з метою участі в Дні українських реформ у Раді Європи.

Метою заходу є презентація досягнень України в реалізації реформ, які Рада Європи підтримує в рамках свого Плану дій для України на період 2015-2017 років.

В рамках візиту в Клімкіна запланована зустріч із комісаром Ради Європи з прав людини Нілсом Мужнієксом.

Нагадаємо, сьогодні Лефортовський суд Москви заарештував журналіста українського агентства «Укрінформ» Романа Сущенка за звинуваченням у «шпигунстві».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: